Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«ΝΤΑΝΤΑ με χρέη συζύγου», της Φέι Γουέλντον

Τίτλος: ΝΤΑΝΤΑ με χρέη συζύγου
Συγγραφέας: Φέι Γουέλντον
Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη
Κατηγορία: Ξένη πεζογραφία
Εκδόσεις: Κέδρος
ISBN: 9789600438789
Σελ.: 320
Τιμή: 14€
Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2010

Απολαμβάνουν τη σχέση τους χωρίς τα ιερά δεσμά του γάμου. Τριάντα και κάτι, ανεξάρτητοι και καλλιεργημένοι. Η μποέμ Χάτι από το χώρο των εκδόσεων και ο αριστερών πεποιθήσεων δημοσιογράφος Μάρτιν. Ο ερχομός της κόρης τους φέρνει τα πάνω κάτω. Πόσο μπορεί να αντέξει μια έξυπνη, δραστήρια γυναίκα τον κατ’ οίκον περιορισμό, όταν μάλιστα αυτός συνοδεύεται από νεύρα τεντωμένα, ρούχα ασιδέρωτα, ένα μωρό που κλαίει και άδειο ψυγείο; Έξι μήνες. Τότε είναι που η Πολωνή Ανιέσκα μπαίνει στη ζωή τους.
Πολύ σοβαρή για να αποτελέσει απειλή για το ζευγάρι, πολύ ικανή για νταντά της μικρής Κίτι, πολύ αποφασιστική για να επαναφέρει την τάξη στο χάος. Κου-κου-τσά με το μωρό, πίτα με καρότο για την σκληρά εργαζόμενη Χάτι, σεμνή επίδειξη χορού της κοιλιάς στον Μάρτιν. Η Ανιέσκα όλα τα μπορεί και όλα τα κάνει. Το τι πραγματικά κρύβει στο μυαλό της όμως δεν είναι για την ώρα ξεκάθαρο…

Μια απολαυστική ματιά από τη δημοφιλή Βρετανίδα συγγραφέα της Διαβολογυναίκας Φέι Γουέλντον στην καθημερινότητα των σύγχρονων ζευγαριών που προσλαμβάνουν μπέιμπι σίτερ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Βρετανίδα μυθιστοριογράφος θεατρική συγγραφέας και σεναριογράφος Φέι Γουέλντον γεννήθηκε το 1931. Γνωστή για τις φεμινιστικές της πεποιθήσεις, τα έργα της αποτελούν μια καυστική σάτιρα των σχέσεων των δύο φύλων. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα. Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει τα έργα της: Διαβολογυναίκα –το οποίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο–, Η καρδιά της χώρας, Οι κυρίες φορούν Bulgari, Όταν ο γάμος συναντά τον ψυχοθεραπευτή, Τα πολλά πρόσωπα της Αντζέλικα. Από το 2006 διδάσκει δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο Brunel στο δυτικό Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές