Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Συναντήσεις με τον Λακάν», του Pierre Rey

Τίτλος: Συναντήσεις με τον Λακάν
Συγγραφέας: Pierre Rey
Κατηγορία: Δοκίμιο-μελέτη
Εκδόσεις: Κέδρος
ISBN: 978-960-04-3843-7
Σελ.: 240
Τιμή: 18€
Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2010

«Δεν μου πάνε καλά τα πράγματα».
Μ’ αυτήν τη φράση, ο Πιερ Ρέι, διευθυντής για πολλά χρόνια του περιοδικού Marie Claire, κοσμοπολίτης και φίλος πολλών διασημοτήτων, ζητά από τον Ζακ Λακάν να τον δεχτεί για ψυχανάλυση.
Είναι τριάντα τριών ετών.
Δεν ξέρει ακόμα τι ζητάει, πρέπει όμως να πληρώσει ακριβά για να μάθει τι δεν θέλει πλέον στη ζωή του. Δεν μπορεί να κατονομάσει την επιθυμία του. Δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από τους φόβους του.
Επιλέγει τον πιο διάσημο ψυχαναλυτή. Και συνάμα τον πιο ακριβοπληρωμένο.
Για δέκα χρόνια, στον αριθμό 5 της οδού Λιλ, θα κάνει το πιο μεγάλο από τα ταξίδια του. Και θα ξανακερδίσει τη ζωή του.

Η πρώτη μαρτυρία αναλυόμενου του Ζακ Λακάν που κυκλοφόρησε το 1989, το βιβλίο του Πιερ Ρέι μεταφέρει με μοναδικό τρόπο την ψυχαναλυτική εμπειρία αποτίοντας φόρο τιμής στον κορυφαίο Γάλλο ψυχαναλυτή.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Πιερ Ρέι γεννήθηκε στην Προβηγκία το 1930. Σπούδασε Καλές Τέχνες και δημοσιογραφία. Χρονικογράφος στα έντυπα Arts, Paris-Press και Paris Jour, διετέλεσε διευθυντής στο περιοδικό Marie Claire. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μυθιστορήματα La Veuve, Out, Palm Beach, Sunset, Bleu ritz, Le rocher και Στη σκιά του παραδείσου, που κυκλοφόρησε στα ελληνικά. Επίσης τα δοκίμια Συναντήσεις με τον Λακάν (Une saison chez Lacan) και Le désir. Η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία τού Αριστοτέλη Ωνάση, Ο Έλληνας (1970) έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες. Πέθανε το 2006 στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές