Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

«Δώδεκα και… τρελαμένες», της Λόρεν Μάιρακλ

Τίτλος: Δώδεκα και… τρελαμένες
Συγγραφέας: Λόρεν Μάιρακλ, ΗΠΑ
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 11 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2010
Σελ.: 248
Τιμή: 11,00€
ISBN: 978-960-453-720-4

Η Γουίνι έγινε 12!

Τα έντεκα ήταν μια σημαδιακή ηλικία. Τα δώδεκα, όμως, θα είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Η Γουίνι θα κάνει μια καινούρια κολλητή και ίσως χάσει μια παλιά. Τον προηγούμενο χρόνο άλλαξαν όλοι και τώρα έχει έρθει η σειρά της Γουίνι να «μεγαλώσει». Ουφ!

Τα δώδεκα θα είναι πολύ σημαντική ηλικία για τη Γουίνι και το ξέρει. Άλλωστε, σε μόλις ένα χρόνο θα μπει στην εφηβεία. Κι έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει: κατασκήνωση, τσακωμούς, φιλίες, την περίοδο, το γυμνάσιο…

Μπορεί να αντέξει όλη αυτή την πίεση; Και το πιο σημαντικό: θα καταφέρει να κερδίσει το αγόρι των ονείρων της;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Όταν ήταν έντεκα χρόνων, η ΛΟΡΕΝ ΜΑΪΡΑΚΛ είχε μια κολλητή, την Τζουλιάν. «Κάναμε διάφορα πράγματα μαζί, όπως η Γουίνι με την Αμάντα», λέει η συγγραφέας. «Παίζαμε τους κατασκόπους, φτιάχναμε σκετσάκια, παίζαμε λαστιχάκι στην αυλή του σχολείου. Στην τάξη μας όμως υπήρχε ένα κορίτσι, η Κέιτλιν, που ήθελε να μου κλέψει την Τζουλιάν. Όποτε έλειπα, η Κέιτλιν καθόταν δίπλα στην Τζουλιάν και προσπαθούσε να την εξαγοράσει με ζελεδάκια και γλυκά. Ή, αν αργούσα καμιά φορά στη φυσική, η Κέιτλιν προσπαθούσε να είναι στην ομάδα της Τζουλιάν. Ανησυχούσα ότι μια μέρα η Κέιτλιν θα τα κατάφερνε, και αυτό θυμάμαι ότι ήταν το πιο δυσάρεστο συναίσθημα στην έκτη τάξη: ο τρόπος που άλλαζαν και χάνονταν οι φιλίες, μερικές φορές χωρίς να ξέρει κανείς το γιατί».
Η Λόρεν Μάιρακλ έχει μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή για παιδιά και εφήβους από το Κολέγιο Βερμόντ. Ζει στο Κολοράντο με τον άντρα της, τον Τζακ, και τους γιους τους, Αλ και Τζέιμι. Και εξακολουθεί να κρατάει επαφή με την Τζουλιάν, που ακόμα είναι μια από τις καλύτερές της φίλες. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης και τα άλλα δύο βιβλία της σειράς, ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΙ… ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ και ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΚΑΙ… ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές