Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

«Δεκατριών και… ερωτευμένες», της Λόρεν Μάιρακλ

Τίτλος: Δεκατριών και… ερωτευμένες
Συγγραφέας: Λόρεν Μάιρακλ, ΗΠΑ
Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 11 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2010
Σελ.: 304
Τιμή: 11,00€
ISBN: 978-960-453-721-1

Η Γουίνι μπήκε στην εφηβεία!

Πιστέψτε με, δεν είναι και μικρή υπόθεση. Είναι τεράστια, γιατί, όπως πολύ καλά θα ξέρετε, τώρα αρχίζουν τα πραγματικά προβλήματα. Η νούμερο 1 κολλητή της Γουίνι μεγαλώνει πολύ αργά, ενώ η νούμερο 2 κολλητή της μεγαλώνει πολύ γρήγορα, αφήνοντας τη Γουίνι ακριβώς στη μέση.

Το αγόρι της Γουίνι, ο Λαρς, είναι τέλειος, εκτός από μερικές φορές που είναι… ε, λίγο λιγότερο τέλειος. Όσο για την οικογένεια της Γουίνι… ετοιμαστείτε για φοβερές αλλαγές.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Όταν ήταν έντεκα χρόνων, η ΛΟΡΕΝ ΜΑΪΡΑΚΛ είχε μια κολλητή, την Τζουλιάν. «Κάναμε διάφορα πράγματα μαζί, όπως η Γουίνι με την Αμάντα», λέει η συγγραφέας. «Παίζαμε τους κατασκόπους, φτιάχναμε σκετσάκια, παίζαμε λαστιχάκι στην αυλή του σχολείου. Στην τάξη μας όμως υπήρχε ένα κορίτσι, η Κέιτλιν, που ήθελε να μου κλέψει την Τζουλιάν. Όποτε έλειπα, η Κέιτλιν καθόταν δίπλα στην Τζουλιάν και προσπαθούσε να την εξαγοράσει με ζελεδάκια και γλυκά. Ή, αν αργούσα καμιά φορά στη φυσική, η Κέιτλιν προσπαθούσε να είναι στην ομάδα της Τζουλιάν. Ανησυχούσα ότι μια μέρα η Κέιτλιν θα τα κατάφερνε, και αυτό θυμάμαι ότι ήταν το πιο δυσάρεστο συναίσθημα στην έκτη τάξη: ο τρόπος που άλλαζαν και χάνονταν οι φιλίες, μερικές φορές χωρίς να ξέρει κανείς το γιατί».
Η Λόρεν Μάιρακλ έχει μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή για παιδιά και εφήβους από το Κολέγιο Βερμόντ. Ζει στο Κολοράντο με τον άντρα της, τον Τζακ, και τους γιους τους, Αλ και Τζέιμι. Και εξακολουθεί να κρατάει επαφή με την Τζουλιάν, που ακόμα είναι μια από τις καλύτερές της φίλες. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης και τα άλλα δύο βιβλία της σειράς, ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΙ… ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ και ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ… ΤΡΕΛΑΜΕΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές