Σάββατο 15 Μαΐου 2010

«Έντεκα και… χαριτωμένες», της Λόρεν Μάιρακλ

Τίτλος: Έντεκα και… χαριτωμένες
Συγγραφέας: Λόρεν Μάιρακλ, ΗΠΑ
Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 11 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2010
Σελ.: 256
Τιμή: 11,00 €
ISBN: 978-960-453-719-8

Γνωρίστε τη Γουίνι! Ετών: 11

Η Γουίνι θεωρεί ότι δεν έγινε και τίποτε φοβερό που έκλεισε τα έντεκα. Πιο σοβαρά προβλήματα την απασχολούν, καθώς η κολλητή της, η Αμάντα, ολοένα και απομακρύνεται. Προσθέστε μια ευέξαπτη έφηβη αδελφή, ένα γατάκι παγιδευμένο στην καμινάδα και ένα Βαλεντίνο με κριθαράκι στο μάτι, και έχετε ένα υπέροχο κουβάρι: τη ζωή της Γουίνι.

Η Γουίνι έχει αποφασίσει ότι θα παραμείνει ακριβώς η ίδια, ό,τι και αν γίνει. Με κάθε μήνα που περνάει, όμως, καινούριες περιπέτειες φέρνουν τα πάνω κάτω. Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε ένα χρόνο… Άραγε θα αλλάξει και η ίδια η Γουίνι;


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Όταν ήταν έντεκα χρόνων, η ΛΟΡΕΝ ΜΑΪΡΑΚΛ είχε μια κολλητή, την Τζουλιάν. «Κάναμε διάφορα πράγματα μαζί, όπως η Γουίνι με την Αμάντα», λέει η συγγραφέας. «Παίζαμε τους κατασκόπους, φτιάχναμε σκετσάκια, παίζαμε λαστιχάκι στην αυλή του σχολείου. Στην τάξη μας όμως υπήρχε ένα κορίτσι, η Κέιτλιν, που ήθελε να μου κλέψει την Τζουλιάν. Όποτε έλειπα, η Κέιτλιν καθόταν δίπλα στην Τζουλιάν και προσπαθούσε να την εξαγοράσει με ζελεδάκια και γλυκά. Ή, αν αργούσα καμιά φορά στη φυσική, η Κέιτλιν προσπαθούσε να είναι στην ομάδα της Τζουλιάν. Ανησυχούσα ότι μια μέρα η Κέιτλιν θα τα κατάφερνε, και αυτό θυμάμαι ότι ήταν το πιο δυσάρεστο συναίσθημα στην έκτη τάξη: ο τρόπος που άλλαζαν και χάνονταν οι φιλίες, μερικές φορές χωρίς να ξέρει κανείς το γιατί».
Η Λόρεν Μάιρακλ έχει μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή για παιδιά και εφήβους από το Κολέγιο Βερμόντ. Ζει στο Κολοράντο με τον άντρα της, τον Τζακ, και τους γιους τους, Αλ και Τζέιμι. Και εξακολουθεί να κρατάει επαφή με την Τζουλιάν, που ακόμα είναι μια από τις καλύτερές της φίλες. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης και τα άλλα δύο βιβλία της σειράς, ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ… ΤΡΕΛΑΜΕΝΕΣ και ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΚΑΙ… ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές