Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Έρευνα σχετική με την ελληνική πραγματικότητα στον χώρο της γέννησης και ανατροφής των παιδιών

Το να μεγαλώνουμε παιδιά είναι μια υπόθεση που πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά. Αυτό μας οδηγεί σε μια συνεχή αναζήτηση για το τι θα ήταν σωστότερο να κάνουμε από την αρχή της ζωής τους: την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη διατροφή τους.

Η καθημερινή επαφή με ανθρώπους, μας δείχνει ότι αυτά τα θέματα δεν απασχολούν τόσο πολύ τους μέλλοντες γονείς που συνήθως τα «εναποθέτουν» σε κάποιο «ειδικό» με όχι και τόσο ανώδυνα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Αναφέρομαι στην βασανιστική διαδικασία των ατελείωτων εξετάσεων που υποβάλλουν οι γιατροί τις εγκυμονούσες και την αντιμετώπισή τους ως ασθενείς, τους όλο και περισσότερους τοκετούς που γίνονται με καισαρική καθώς και την παρότρυνση του ιατρικό προσωπικού να χορηγηθεί ανθρωποποιημένο γάλα στα νεογνά αντί του μητρικού.

Μια ομάδα συμπατριωτών μας, αποφάσισε να κάνει μία έρευνα μέσω ενός ερωτηματολογίου, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα, η οποία θα είναι σε θέση να μας δώσει στατιστικά στοιχεία τα οποία θα αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία 25 χρόνια. Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους σε θέματα τέτοιου είδους που εμμέσως ή αμέσως μας αφορούν όλους μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μέσω της καλλιτεχνικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ευ των μορφών» με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα τη μητρότητα.

Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στην διεύθυνση:


όπου μπορείτε να το επισκεφτείτε, να το περιηγηθείτε και να το συμπληρώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές